Het rapport van de vrouwen van Heist

Het rapport van de vrouwen van Heist
Foto: © Jill Delsaux

Het eerste seizoen in de Super League zit erop. Hoog tijd voor een terugblik dus. Elke maandag leggen wij een ploeg op de rooster en wikken en wegen we hun seizoen. Deze week: Heist.

Rapport: geslaagd

Heist werd de voorbije drie jaar beschouwd als een topper in de eerste nationale van het vrouwenvoetbal, maar de Super League is natuurlijk iets anders.

Nu al optornen tegen Gent, Lierse, Standard of Anderlecht? Dat bleek net iets te moeilijk. Maar net als Tienen en Genk wisten ze wel OH Leuven af te houden.

Werkpunt: doelpunten maken

Er zaten topwedstrijden bij, maar ook een aantal wedstrijden die nergens naar leken. Bovendien is de aanpak van Heist erg verdedigend. "Zolang het 0-0 is, pakken we de tegenstand twee punten af", was altijd al het devies.

Dat is absoluut geen schande overigens. Heist roeit met de riemen die het heeft en deed het daarmee eigenlijk simpelweg uitstekend. Maar voor de neutrale fans zou het soms misschien iets swingender mogen in sommige wedstrijden.

Ambities: rustig seizoen

Volgend jaar liggen de ambities iets hoger bij alle teams. "Niet gaan voor play-off 1 is natuurlijk een beetje dom als er maar zeven teams zijn."

Maar toch beseffen de speelsters ook: "Een rustig seizoen draaien en zeker niet degraderen, dat is en blijft doelstelling nummer 1. Alles wat er bij komt is bonus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws