Acht kwartfinalisten bekend op Olympisch toernooi

Acht kwartfinalisten bekend op Olympisch toernooi
Foto: © photonews

De Olympische Spelen zijn volop bezig. Na een week kennen we alvast de kwartfinalisten van het vrouwenvoetbaltoernooi. Zonder echte verrassingen.

Bij de mannen is er een regel dat er slechts enkele spelers boven de 23 jaar mogen meedoen, terwijl er bij de vrouwen geen enkele restrictie is. De beste speelsters zijn dan ook aanwezig op het toernooi. En dat leverde deze week al leuke matchen op, zo ook op speeldag 3.

In groep E was Brazilië al zeker van de volgende ronde, het drong dan ook niet echt aan tegen Zuid-Afrika: 0-0. China en Zweden wisten dat ze bij een gelijkspel ook allebei naar de kwartfinales gingen en speelden ook 0-0 gelijk.

Alle favorieten door

Groep F leverde wél spektakel op. Canada verzekerde zich van groepswinst na een knappe 2-1 zegen tegen Duitsland, dat door de uithaal van Australië tegen Zimbabwe nog even moest schrikken voor de tweede plaats. Uiteindelijk gaan ze ook allebei door naar de 1/4e finales.

En dat doen ook USA (2-2 tegen Colombia) en Frankrijk (3-0 winst tegen Nieuw-Zeeland). De volgende ronde staat op 12 augustus op het programma, de kwartfinales zijn de volgende:

Brazilië - Australië
USA - Zweden
Canada - Frankrijk
China - Duitsland

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties