Belgian Red Flames speelden goed mee met Duitse grootmacht

Belgian Red Flames speelden goed mee met Duitse grootmacht
Foto: AVL

De Belgian Red Flames U23 hebben niet kunnen stunten tegen grootmacht Duitsland U20. In Tubeke speelden ze goed mee met de Duitsers, maar uiteindelijk gingen ze toch de boot in. De Caigny scoorde voor de FLames, maar dat was onvoldoende.

De Belgian Red Flames U23 waren de voorbije dagen op stage en Ives Serneels wilde een aantal van zijn jongere Flames aan het werk zien, ook met oog op de matchen in Servië en tegen Engeland binnen een maand. Tegen een technisch sterk Duitsland U20 - in volle aanloop naar het WK U20 - konden de Flames zeker uitvoerig getest worden.

De eerste helft hadden de Flames het tussen de plensbuien door zeker niet onder de markt tegen Duitsland. Op het halfuur kwamen de bezoeksters ook op voorsprong: na een mooie combinatie tikte Gier tot bij Ehegötz, en die had maar voorbij Lemey in het zijnetje te leggen: 0-1, meteen ook de ruststand.

Duitsland technisch sterk

Na de koffie kwamen de Belgen beter opzetten én dat leverde ook kansen op. Van Gorp omspeelde de Duitse goalie, maar vond dan een te scherpe hoek om af te drukken en even later mikte De Caigny nipt naast. Aan de overkant moest Lemey Gerhardt van de 0-2 houden, maar even later was het via Matheis toch raak.

Tien minuten voor tijd kon De Caigny de aansluitingstreffer dan toch nog maken met een knal van afstand. Verder kwamen de Flames echter niet meer, waardoor met 1-2 werd verloren. Toch een opsteker met oog op de toekomst. Binnen een maand staan Servië en Engeland al op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties