Ives Serneels tovert onder anderen Imke Courtois en Sofie Van Houtven uit de hoed

Redactie
| 0 reacties
Ives Serneels tovert onder anderen Imke Courtois en Sofie Van Houtven uit de hoed
Foto: © Facebook.com/BelgianRedFlames

Bondscoach Ives Serneels maakte zopas via Facebook zijn selectie bekend voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden van de Belgian Red Flames tegen Servië en Engeland.

Ives Serneels ziet de duels in Servië op 15 september en thuis aan Den Dreef tegen Engeland op 20 september zitten: "Ik kijk met heel veel vertrouwen vooruit naar die wedstrijden. Ik heb veel goede dingen gezien van de speelsters die in de selectie zitten", aldus de bondscoach tijdens de Facebook Live op de FB-pagina van de Belgian Red Flames.

We mogen de match tegen Servië niet vergeten

"Maar we mogen Servië niet vergeten, want er wordt veel gesproken over historie schrijven en over Engeland", beseft hij dat de match tegen Servië minstens zo belangrijk is om het EK effectief zeker te gaan halen. Opmerkelijk: Imke Courtois zit nog eens in de selectie van de Red Flames.

Onder anderen Nicky Evrard (Gent), Cecile De Gernier (Woluwe), Maud Coutereels, Jana Coryn en Silke Demeyere (allen Lille) zijn er om uiteenlopende redenen niet bij.

De selectie op een rijtje:

Doelvrouwen: Diede Lemey (Anderlecht), Justien Odeurs (Jena), Sofie Van Houtven (Genk)
Verdedigsters: Imke Courtois (Standard), Laura Deloose (Anderlecht), Heleen Jaques (Anderlecht), Davina Philtjens (Ajax), Charlotte Tison (Anderlecht), Elien Van Wynendaele (Gent), Nicky Van Den Abbeele (Anderlecht), Lorca Van De Putte (Kristianstads), Aline Zeler (Standard)
Middenveldsters: Julie Biesmans (Standard), Lien Mermans (Genk), Kassandra Missipo (Gent), Lenie Onzia (Twente)
Aanvalsters: Janice Cayman (WNY Flash), Tine De Caigny (Valerenga), Tine Schryvers (Valerenga), Elke Van Gorp (Gent), Anaëlle Wiard (Anderlecht), Tessa Wullaert (Wolfsburg), Sara Yüceil (Marseille)

Voor het duel tegen Engeland - mogelijk een galaduel tussen twee ploegen die een stekje op het EK al beet hebben - zijn nog steeds tickets beschikbaar voor de ronde prijs van 5 euro. Jij komt toch ook? Aanmelden kan via het evenement:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties