Zo schrijven de Flames geschiedenis

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Zo schrijven de Flames geschiedenis
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames staan dichter dan ooit bij het EK in Nederland. Winnen in en tegen Servië is meer dan waarschijnlijk genoeg, al kan de champagne pas een dag later knallen normaliter. We leggen het even uit.

De 8 groepswinnaars en de 6 beste tweedes gaan naar het Europees Kampioenschap, de twee 'slechtste' tweedes moeten nog een barragewedstrijd afwerken om als 15e land Nederland te vervoegen op het EK 2017. Daarbij tellen de resultaten die behaald worden tegen de vijfde uit een groep niet mee.

Op dit moment is de stand van de landen die tweede staan als volgt:

Schotland 12 op 15
Denemarken 10 op 15
Oostenrijk 10 op 15
België 8 op 12
Finland 7 op 12
Rusland 7 op 12
Oekraïne 7 op 15
Italie 6 op 12

Mits 6 op 6 zijn de Flames altijd geplaatst als groepswinnaar. Als de Belgen winnen in Servië komen ze uit op een 11 op 15, een puntje tegen Engeland geeft hen dan altijd ook genoeg punten om door te gaan. Maar is een zege in Servië ook voldoende?

Meer dan waarschijnlijk wel. Finland trekt nog naar Spanje en zal dus meer dan waarschijnlijk niet aan 11 punten raken, Oekraïne (of Roemenië in die groep) komt sowieso niet verder dan 10 punten, terwijl ook Denemarken (thuis tegen Zweden) en Rusland (thuis tegen Duitsland) het lastig zullen hebben. Ze zullen echter pas op vrijdag - een dag na hun match in Servië - zeker zijn van het EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties