Belgian Red Flames kloppen Servië en staan nu bijzonder dicht bij EK
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

De Caigny, Deloose en Van Gorp zorgen voor driepunter Belgian Red Flames, EK in Nederland nu erg dichtbij!

Belgian Red Flames kloppen Servië en staan nu bijzonder dicht bij EK
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hebben in een bijzonder warm Servië een erg belangrijke zege geboekt. Het EK kan ze nu eigenlijk bijna niet meer ontglippen. Dinsdag is er nog een galamatch tegen Engeland om groepswinst.

In Servië was de boodschap meer dan duidelijk: winnen en het EK kwam wel erg dichtbij. Maar dan moest wel komaf gemaakt worden met het stugge, Servische blok. De heenwedstrijd werd 1-1 in Leuven, dus was België meer dan gewaarschuwd.

In een aanvallende opstelling met Tine de Caigny in steun van Tessa Wullaert en met Elke Van Gorp en Janice Cayman als hoge backs werd meteen druk gezet op de thuisploeg. In het eerste kwartier leverde dat al op: Wullaert met een enig mooie voorzet, De Caigny kopte hard binnen.

De Flames op rozen dus, al liet het zich daarna wel - net als in de heenmatch - in slaap wiegen. Het kreeg nog enkele kansjes op de 0-2, maar op het halfuur was het plots 1-1 via Tenkov. Meteen ook de ruststand, de Belgen moesten iets verzinnen na de koffie.

En dat deden ze ook: ze bleven geduldig, maar gingen wel steeds meer de druk op de ketel opvoeren. Een schot met links van Deloose werd door Ivanov onvoldoende gecontroleerd en 1-2. Deze keer gingen de bezoeksters niet achteruit, maar drukten ze vol door. Een kwartier voor tijd zorgde Van Gorp voor de definitieve bevrijding.

In de stand hebben de Belgen nu 17 punten, waarvan 11 punten werden behaald tegen de nummers 1 tot 4 in de poule. Dat moet normaliter volstaan voor plaatsing voor het EK, al weten we dat pas morgen zeker. Dinsdag is er om 19 uur nog een galamatch tegen Engeland aan Den Dreef. Tickets via BelgianFootball.be te verkrijgen aan 5 euro, aanmelden kan via ons evenement!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws