Belgian Red Flames schrijven geschiedenis en mogen naar het EK!

Belgian Red Flames schrijven geschiedenis en mogen naar het EK!
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wonnen gisteren op bezoek bij Servië met 1-3. Toch moesten ze nog minstens tot vandaag wachten om zeker te zijn van het EK. Finland, Rusland of Italië moesten verliezen. En het is meteen raak!

De eerste match van de dag was er eentje tussen Portugal en Finland. De thuisploeg had zelf ook nog een waterkansje op de tweede plek in de poule en wilde dus maar wat graag de punten thuishouden tegen de Finnen.

Alanen had de bezoekers snel op voorsprong gezet vanop de strafschopstip, daarna werd het via Franssi zelfs snel 0-2. Maar de match keerde daarna compleet.

Neto zorgt voor Portugese én Belgische ontlading

Claudia Neto zorgde bij de koffie al voor 2-2, na de rust mocht ze vanaf elf meter haar hattrick volmaken. Het was tevens ook haar tweede strafschop. Finland probeerde nog, maar verloor met 3-2.

De Belgian Red Flames kunnen nu niet meer worden bijgehaald door Finland of Portugal, terwijl in de groep van Roemenië en Oekraïne ook niemand nog aan de Belgen kan. De Flames zijn dus bij de beste zes tweedes in de kwalificaties en mogen de koffers voor Nederland gepakt worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties