Belgian Red Flames hebben nog enkele goede redenen om Engeland te kloppen

Belgian Red Flames hebben nog enkele goede redenen om Engeland te kloppen
Foto: © photonews

Er staat vanavond voor de Belgian Red Flames toch nog een en ander op het spel. Zo kunnen ze zich nog verzekeren van een betere loting op het EK zelf.

De Flames stonden bij de start van de EK-kwalificaties nog op een 17e plaats in Europa. Doordat Nederland rechtstreeks naar het EK in eigen land mocht, schoven ze op naar de 16e plek én pot 2 bij de loting voor de kwalificaties.

Dat legde de Belgische nationale ploeg allerminst windeieren. Ze zijn ondertussen al zeker van het EK én kunnen misschien nog groepswinnaar worden. Een mooie eer, maar een overwinning kan hen nog meer opleveren.

Haalbaardere loting?

Bij de rankings van juni 2016 stonden de Flames namelijk al 13e in Europa. Als er gewonnen wordt tegen Engeland kan dat een 12e plek worden, waardoor we bij de EK-loting in pot 3 (en niet in pot 4) zouden kunnen plaatsnemen. Dat zorgt voor een verhoging van de kansen op een haalbare loting.

En kijken we ook al wat verder, dan weten we dat met oog op het WK 2019 ook hier een stekje bij de beste 12 ook bij grotere groepen zorgt voor een stekje in pot 2. Ook dat kan belangrijk zijn om toplanden te vermijden, zoals Noorwegen en Nederland in de groep richting WK 2015.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties