Flames schreven geschiedenis, maar wat kunnen ze op het EK zelf?

Flames schreven geschiedenis, maar wat kunnen ze op het EK zelf?
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames verloren dan wel met 0-2 tegen Engeland, maar mogen toch naar het EK. Rest de vraag: welk figuur kunnen ze daar slaan? "We willen er in de eerste plaats veel bijleren, het is ons eerste toernooi." Veel zal ook afhangen van de loting.

De voorbije jaren speelden de Red Flames al tegen Noorwegen, Nederland, Engeland, Denemarken en IJsland erg bemoedigende partijen. De huidige generatie Flames hield al die teams ook minstens een keer in bedwang, tegen Denemarken werd op de Algarve Cup zelfs nog gewonnen.

Belgisch voetbal op de Europese kaart zetten

Conclusie: als de Belgische nationale ploeg volgend jaar in juli top is, dan kunnen ze al die landen misschien wel aan. Frankrijk en Duitsland? Dat is misschien nog een extra stapje omhoog, maar waarom niet. In het Europese landschap op een EK zal debutant België een klein landje zijn.

Maar topschutster aller tijden Tessa Wullaert is uit het Waregemse. En daar speelt een ploegje ook gemiddeld om de twee jaar helemaal bovenaan mee in play-off 1. Francky Dury spreekt dan over: "Kleintjes die dromen als de groten." Ives Serneels is dan wel geen dromer, maar een realist. Een hardwerkende realist, die binnen de KBVB als ex-kampioen van Lierse (een kleintje dat ook ooit droomde als de groten) het vrouwenvoetbal op de kaart heeft gezet.

"En nu willen we het Belgisch vrouwenvoetbal ook op de Europese kaart zetten. Dat we het EK hebben gehaald is een goede eerste stap, maar nu willen we verdere stappen zetten. Al komt nu de moeilijkste stap", beseft Serneels. Die waarbij ook tegen de toplanden iets kan worden geforceerd. "Zélf kansen ontwikkelen, daar moeten we nog aan werken."

Tessa Wullaert beseft dat een eerste groot toernooi sowieso een beetje afwachten zal zijn: "Maar we hebben zeker nog marge allemaal om door te groeien. Steeds meer speelsters zijn prof in het buitenland, we krijgen meer support en we nemen al die ervaringen mee." Veel zal natuurlijk ook afhangen van de loting. "Maar daar zijn we nu nog niet mee bezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties