Reactie Lenie Onzia verslaat haar Nederlandse ploegmakkers: "Het was extra spannend voor mij"

Tim Bex
Tim Bex vanuit Leuven
| 0 reacties
Lenie Onzia verslaat haar Nederlandse ploegmakkers: "Het was extra spannend voor mij"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hebben donderdagavond een knaller van een prestatie neergezet in Leuven. De Belgen wonnen een oefenmatch tegen Nederland met 3-2. Voor Lenie Onzia was de wedstrijd extra speciaal, aangezien ze tal van ploegmakkers tegenover zich kreeg te staan.

“Het is leuk om tegen mijn ploegmakkers van bij Twente te spelen”, aldus Onzia. “Vooraf was het wel extra spannend voor mij, maar vanaf dat de wedstrijd bezig is, focus ik me daarop. Natuurlijk is het wel een voordeel om tegen hen te spelen, want ik kon beter inschatten wat ze gingen doen.”

Nederland toonde zich in de eerste helft sterker, maar de Flames bleven terugvechten. “Nederland was erg scherp in de beginfase. We wisten op voorhand dat ze sterk gingen beginnen, maar toch liep het niet zoals gehoopt”, vertelt de speelster van FC Twente.

Vooraf was het extra spannend, maar vanaf dat de match begint, focus ik me daarop

“Er was veel druk van Nederland, maar op de omschakeling konden we regelmatig tegenprikken. Het was goed dat de 1-1 nét voor de rust viel.”

Maandag spelen de Red Flames in Tubeke tegen Denemarken, een andere EK-tegenstander. “Het zal een heel andere match worden, maar minstens even lastig. Het belangrijkste is dat we vanaf minuut één sterk starten en ons niet laten doen, zoals dat vandaag in de beginfase het geval was.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties