Jubileum met 50 caps: "Hoop dat er nog veel bijkomen, want ben niet versleten"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Lorca Van De Putte zit aan 50 caps voor de Belgian Red Flames

Jubileum met 50 caps: "Hoop dat er nog veel bijkomen, want ben niet versleten"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames klopten aan Den Dreef Nederland met 3-2. Bij de rust was Lorca Van De Putte ingekomen en na vijf minuten wennen aan de snelheid van de Nederlandse flankspeelsters glorieerde ze 40 minuten lang. En dat in haar ... 50e interland alweer.

"Ik moest er inderdaad eventjes inkomen", besefte Lorca Van De Putte na de wedstrijd in Leuven. "De flanken van Nederland zijn erg snel en dat is natuurlijk wennen. Maar ik denk wel dat ik mijn streng getrokken heb."

Van De Putte mocht tegen heel wat speelsters van haar ex-ploeg Twente spelen. "Dat was wel eens leuk, want het was toch een tijdje geleden. Na de match waren ze teleurgesteld, maar dat is te begrijpen. We moeten het nu wedstrijd per wedstrijd bekijken, maar je ziet toch wel progressie bij ons."

Dat uitte zich ook een maand geleden al: "Ik weet nog dat we ooit met erg veel moeite wonnen van Rusland in Dessel (1-0, nvdr), terwijl we nu twee keer een nette prestatie leverden. Nu klopten we ook Nederland. Voor mij is het vooral leuk om opnieuw op het veld te kunnen staan bij de Flames, want tegen Rusland was ik nog geblesseerd."

En zo kon Van De Putte (eindelijk) ook haar jubileum vieren: "Het was mijn 50e, dat doet zeker deugd. Recordhoudster zal ik wel nooit worden, maar ik wil er erg graag nog een hele hoop bijdoen. Versleten ben ik nog niet", lachte de linksachter tot besluit. Niet gelogen, zoveel is duidelijk.

Great evening yesterday! Derby win and my 50th Cap ???❤️ #flametime #oneteam

Een foto die is geplaatst door Lorca Van De Putte (@lorca_vandeputte) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties