Nieuwe Flame speelt door de pijn: "Na die bloedklonter zag het er even niet goed uit"

Nieuwe Flame speelt door de pijn: "Na die bloedklonter zag het er even niet goed uit"
Foto: © photonews

In de selectie van de Belgian Red Flames tegen Nederland en Denemarken 1 grote verrassing: Alexandra 'Zandy' Soree. Een 18-jarige Amerikaanse met een Belgische vader én dus een Belgisch paspoort. Soree stelt zich even voor.

"Ik ben 18 jaar, ik kom uit Florida en speel er bij Central State en ik ben een middenvelder. En ja, je mag Zandy zeggen, want dat doet iedereen", aldus Soree in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Ik ben ook nog aanvaller geweest, maar speel toch al jaren op het middenveld. Het was even wennen in een voor mij bijna volledig nieuwe groep, al kende ik Kassandra en Davinia wel al van bij de U17. Ik deed mee aan een kwalificatietoernooi met de Flames U17 in Letland."

"Zeven jaar geleden begon ik met voetballen. Ik heb nooit echt een andere sport gedaan en was meteen verkocht. In de VS is vrouwenvoetbal 'bigger' dan in België, het is er de sport nummer 1. Maar hier zal de populariteit ook nog wel groeien."

De wedstrijd tegen Nederland kwam nog wat vroeg - Soree landde in het weekend voor de match op Belgische bodem. Tegen Denemarken wat speelminuten krijgen? "Ik focus op de trainingen en wil graag minuten maken. Daarna ga ik heel de winter en lente aan het werk om fitter te worden."

Een gevolg van het typisch Amerikaanse systeem, waarin Soree ook deel uitmaakte van het All Star Rookie Team, zeg maar met de beste eerstejaars van alle universiteiten. "Het echte seizoen is van september tot november, in de lente spelen we ook nog wedstrijden, maar niet in competitie", aldus Soree.

Die vaak met pijn speelt en zo een jaar miste. "Een gevolg van een bloedklonter. Het zag er even niet goed uit, maar het is gelukkig nog min of meer goedgekomen. Al heb ik altijd wel pijn na een training of wedstrijd, ik speel erdoorheen. Ik ben al blij dat ik nog kan en mag voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties