Wereldgoal Vanmechelen helpt Flames niet verder tegen Denemarken

Aernout Van Lindt Tim Bex
Aernout Van Lindt en Tim Bex vanuit Tubeke
| 0 reacties
Wereldgoal Vanmechelen helpt Flames niet verder tegen Denemarken
Foto: © photonews

Na het treffen met Nederland stond er nog een oefenduel tussen de Red Flames en Denemarken op het programma. Een nieuwe overwinning tegen een EK-tegenstander? Dat zat er niet in.

Ives Serneels gaf opnieuw flink wat Flames de kans om hun kunnen te bewijzen. In vergelijking met donderdag tegen Nederland stonden amper vijf speelsters opnieuw in de basis (Odeurs, Jaques, Wullaert, Cayman en Deloose). Verder probeerde de bondscoach opnieuw een nieuw systeem uit, met drie centrale verdedigsters.

Met oog op het EK opnieuw mooi om zien dat de organisatie zowel met 3 als 4 achteraan kan blijven staan, al was het voetballend wel wat minder dan tegen Nederland. Een excuus: het veld in Tubeke is bijlange na niet dat van Leuven, de omstandigheden waren dus flink wat minder. Opmerkelijk toch, want AFC Tubize speelt - net als OHL - in eerste nationale B.

De Denen kwamen snel met enkele verwittigingen en na een dik kwartier was het ook raak: Simone Sorensen kon profiteren van een bal die niet wegraakte, nadat eerder Troelsgaard en Harder op doel schoten. De Denen speelden fysiek sterk, de Flames konden hun technisch vermogen niet naar behoren uitspelen.

In de tweede helft stuurde de oefenmeester wat bij en probeerde hij de strijd om het middenveld te herwinnen. De inbreng van Davinia Vanmechelen was wat dat betreft ook een verademing. In haar tweede cap scoorde ze meteen een erg knap doelpunt. Jammer genoeg voor haar slechts een voetnoot.

De Deense kapitein Pernille Harder had namelijk met twee mooie goals de bezoekers op rozen gezet voor de 0-2 en 1-3. De Flames kregen in de tweede helft flink wat kansjes om de kloof te dichten, maar Wullaert en Cayman raakten net niet voorbij Stina Lykke Pedersen. En zo geen nieuwe overwinning tegen een EK-ganger voor de Flames.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties