Flames U19 naar Zwitserland voor dubbel oefenduel
Redactie
| 0 reacties
Flames U19 naar Zwitserland voor dubbel oefenduel
Foto: © Sevil Oktem

De Belgian Red Flames U19 bereiden zich stilaan voor op de eliteronde richting EK 2017. De selectie vertrok voor een dubbel oefenduel naar Zwitserland.

Het EK 2017 wordt gespeeld in Noord-Ierland, als de Belgian Red Flames U19 zich daarvoor willen plaatsen moeten ze groepswinnaar worden in de eliteronde of beste tweede worden van de zes groepen.

In de eliteronde zijn ze ingedeeld met Hongarije, Rusland en topland Spanje voor een toernooi in Hongarije. De Spanjaarden speelden in de eerste ronde geweldig sterk en realiseerden een doelsaldo van 30-0, terwijl ook de Belgen 9 op 9 haalden in die fase.

In de selectie voor de stage is Gent hofleverancier met zes speelsters (Toloba, Dhont, Henneuse, Minnaert, Missipo en Van Belle), terwijl Standard ook vijf speelsters (Appermont, Gorniak, Lichtfus, Vanmechelen en Wijnants) weet af te leveren.

Asselberghs, Guns en Raemdonck zijn er bij namens OHL, verder wordt de selectie aangevuld met Baccarne (Kontich), Soree (Weston), Capiau (Zulte Waregem) en Tison (Anderlecht). Na een training op 1 april vertrok de ploeg naar Zwitserland, waar ze op woensdag en vrijdag oefenduels zullen spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties