Wat als de U19 het EK haalt? "Dat gaat niets veranderen"

Wat als de U19 het EK haalt? "Dat gaat niets veranderen"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U19 zijn prima begonnen aan hun eliteronde op weg naar het EK in Noord-Ierland in augustus. En wat als ze die eindstrijd halen? Dan verandert er niets voor bondscoach Ives Serneels.

Met Davinia Vanmechelen op kop, maar verder ook zeker Sarah Wijnants, Charlotte Tison, Kassie Missipo, Lisa Lichtfus en nog een paar speelsters zitten er bij de U19 enkele leuke profielen waar de A-ploeg er tot voor zij hun neus aan het venster staken weinig op overschot heeft lopen.

Met ook de blessures van Vanhaevermaet en Mermans op het middenveld indachtig, bestaat dan ook de kans dat een of meerderen van de eerder geciteerde (of andere) namen ook het EK in Nederland zouden kunnen betwisten - of minstens zijn opgenomen in de kern van 23 speelsters.

Maar: gelijkspelen of winnen tegen Spanje woensdag en de U19 speelt zelf ook een EK in Noord-Ierland na het EK voor de A-ploeg. Zo 'dreigt' het een lange zomer te worden voor een of meerdere jonkies. Al willen de speelsters er graag twee spelen, dat lieten ze al eind vorig jaar blijken.

En ook de bondscoach is duidelijk: "Voor mij verandert dat niets. Ik ga de speelsters meepakken die het verdienen en dus de beste 23 van dat moment. Ze kunnen de voorbereiding dan zeker gebruiken met oog op dat EK ook. We zullen duidelijke afspraken maken met coach Van Der Haegen daarover en de speelsters worden goed in de gaten gehouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties