EK-voorbereiding start NU: deze 28 Flames zitten in de voorselectie

EK-voorbereiding start NU: deze 28 Flames zitten in de voorselectie
Foto: © photonews

De EK-voorbereiding is nu helemaal begonnen. Deze week waren er al verschillende medische testen, op 6 juni beginnen we er écht aan. Met deze selectie ...

27 namen had bondscoach Ives Serneels ons beloofd voor zijn selectie voor de stage begin juni in aanloop naar de oefenpartij tegen Japan. De blessures van Vanhaevermaet, Schryvers en Mermans indachtig probeerden we zelf ook eens 27 namen op te schrijven waarvan we verwacht hadden dat de bondscoach ze zou oproepen - zelf zouden we een tweetal andere keuzes maken.

Onze glazen bol werkte allerminst slecht: bondscoach Ives Serneels riep ze stuk voor stuk op. En hij voegde er met Jody Vangheluwe nog een 28e naam aan toe. Dat is dan misschien meteen de grootste verrassing, want vooral op het middenveld vielen Flames weg en dus hadden we als back-ups eerst aan Yuna Appermont of Kassie Missipo gedacht.

Maar echt verrast zijn we dus niet door de selectie. 16 van de Flames komen op zes juni al aan, voor enkelen is dat een dagje later en voor Philtjens (Nederlandse bekerfinale), Wullaert en de drie speelsters van de U19 (Tison, Vanmechelen en Wijnants) pas op 11 juni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties