Bondsvoorzitter wil blijven inzetten op vrouwenvoetbal: "Moeten de profclubs overtuigen"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Oostende
| 0 reacties
Bondsvoorzitter wil blijven inzetten op vrouwenvoetbal: "Moeten de profclubs overtuigen"
Foto: © photonews

De derde editie van The Sparkle werd in Oostende uitgereikt. De winnaars zijn bekend, ook bondsvoorzitter François De Keersmaecker tekende present op de hoogdag voor het vrouwenvoetbal.

"We hebben op drie zaken ingezet wat betreft het vrouwenvoetbal: de recrutering, de Red Flames en een hoogwaardige competitie in België. Wat betreft de eerste twee zaken hebben we het heel goed gedaan de voorbije jaren, het derde blijft voorlopig wat achter", geeft De Keersmaecker ruiterlijk toe tegenover Voetbalkrant.com.

Profclubs overtuigen

De oplossing ligt in een nauwe samenwerking met de Pro League: "We zullen nauw met de profclubs moeten samenwerken om voor een volwaardige competitie te zorgen, met toch een achttal clubs die op professionele wijze omgaan met het vrouwenvoetbal. Dat is onze doelstelling. Sinds de BeNe League gestopt is, is zowel bij ons als in Nederland de vlucht omhoog gestopt."

"Met Pierre François bij de Pro League heb ik ook een medestander gevonden, maar we moeten ook de clubs kunnen overtuigen. Ook via de FIFA en de UEFA proberen we subsidies te krijgen om het vrouwenvoetbal op een hoger niveau te tillen", aldus nog de bondsvoorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties