Reactie Gelijkspel tegen absoluut topland Japan opsteker voor Courtois: "Fysiek tien à twintig procent beter"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Leuven
| 0 reacties
Gelijkspel tegen absoluut topland Japan opsteker voor Courtois: "Fysiek tien à twintig procent beter"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zijn de laatste rechte lijn richting het EK goed begonnen met een gelijkspel tegen absoluut topland Japan. Rechtsachter en tv-persoonlijkheid Imke Courtois was dan ook erg tevreden.

"Je mag het nooit uitspreken, maar tegen zo'n sterk land ben je vooraf tevreden", aldus Courtois na het gelijkspel tegen de vice-wereldkampioen. "Vooral als je ziet waar we qua fysiek en organisatie nu staan."

"De eerste tien minuten was het uiteraard aanpassen, het is een ploeg die heel vinnig speelde en er meteen vol voor ging. We dachten ook: 'als dat hier negentig minuten zo gaat zijn...', maar daarna konden we recupereren en op de omschakeling loeren."

Nu moeten we nog meer rust in ons spel brengen zodat we ook eens de wedstrijd kunnen domineren

-Imke Courtois

Zo'n tegenstander kregen ze al eens voor de kiezen op Cyprus. "In de Cyprus Cup hebben we tegen Noord-Korea gespeeld, die ook heel vinnig speelden en daartegen verdronken we. Dat hebben we proberen opvangen door fysiek allemaal minstens tien à twintig procent beter te worden. We zijn op de goeie weg."

Nu komt er nog een stage met maar liefst drie oefenmatchen. "Fysiek zijn we op de goeie weg, maar we moeten nog meer rust brengen in het spel, zodat we ook eens de wedstrijd kunnen domineren", sloot Courtois af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties