Serneels tevreden na 1-1 tegen Japan, maar ziet ook dit werkpunt

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Leuven
| 0 reacties
Serneels tevreden na 1-1 tegen Japan, maar ziet ook dit werkpunt
Foto: © photonews

1-1 tegen de vicewereldkampioen Japan. Als voorbereiding op het EK kan dat sowieso als een opsteker beschouwd worden. Maar er is op bepaalde posities toch nog wat werk aan de winkel. Dat beseft ook bondscoach Ives Serneels.

"Voor mij was die 1-1 echt een verdiend resultaat. In de eerste helft zat er teveel afval in ons eigen spel en was het balbezit voor de Japanners, maar in de tweede helft hebben we het goed verdergezet."

"We hebben niet heel veel weggegeven tegen de vicewereldkampioen én hebben ook wat kansen weten af te dwingen", zag de bondscoach duidelijk ook positieve zaken. "We moeten ook realistisch blijven en moeten van sommige tegenstanders nog iets leren, zoals balsnelheid. Onze organisatie stond er, maar we zijn er te weinig uitgekomen."

"We willen de intensiteit in ons spel verhogen. Dan heb je een team nodig dat continu in beweging is. Op dat gebied kunnen we ook nog een voorbeeld nemen aan Japan. Daarom dat we ook kozen voor moeilijke oefenwedstrijden, met oog op het EK ook. We willen dingen meenemen van dat soort ploegen om ook zelf te verbeteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties