Diede Lemey wist al op jonge leeftijd wat ze wilde

Diede Lemey wist al op jonge leeftijd wat ze wilde
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Diede Lemey.

Diede Lemey werd op 7 oktober 1996 geboren in Tielt. Lemey speelde in haar jeugd bij Ingelmunster en FC Meulebeke en stond op haar dertiende al in doel bij tweedeklasser Egem. Vandaar ging het snel en bleef het snel gaan.

Anderlecht plukte haar in 2012 weg bij Egem en Lemey doorspartelde ook alle nationale jeugdreeksen met het nodige gemak. Ze wilde altijd al keepster worden: "In het begin trapte ik naar het doel van mijn broer thuis, maar ik wilde ook keepen."

Lemey studeerde voor kleuterjuf en wil na haar studies ook wel eens proeven van het buitenland. "Dat is alvast de ambitie, al moet er een goed aanbod op een goed moment komen."

Tot dan is het vooral nog vele uren doorbrengen in de auto. “Van Gent naar huis (in West-Vlaanderen) en van huis naar Tubeke om te trainen bij Anderlecht en dan terug. Er kruipt wel wat tijd in ja, gelukkig luister ik graag naar de radio. Het liefst Q Music."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties