Janice Cayman, ster in de schaduw

Janice Cayman, ster in de schaduw
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Janice Cayman.

Janice Cayman is van alle markten thuis. Zo speelde ze als middenveldster en spits in het verleden, terwijl ze in Frankrijk en bij de Belgian Red Flames ook een tijdje dienstdeed als rechtsachter. Tegenwoordig is ze echter opnieuw in de aanval te vinden.

Ze werd geboren in Brasschaat, op 12 oktober 1988 en speelt al sinds 2007 bij de Belgian Red Flames. Na enkele succesvolle jaren bij Tienen vertrok ze naar de Verenigde Staten.

Amerikaanse droom

Ze speelde bij Florida State en speelde zelfs even bij Pali Blues, waar ook Alex Morgan en Tobin Heath onder anderen ooit hebben gespeeld. Om maar te zeggen: Cayman heeft het op jonge leeftijd allemaal al gezien. Eens terug in Europa ging ze aan de slag bij het Franse Juvisy, waarmee ze jaren in de Franse subtop meedraaide. In 2016 won ze - opnieuw in Amerika - de landstitel met WNY Flash.

Haar medaille bleef enkele maanden op zich wachten - verloren geraakt in een orkaan. In een stadion spelen vol mensen die tegen je supporteren en als underdog toch de titel pakken in de USA? Dat was voor Cayman een immens moment. "Ik ben twee keer graag in Amerika geweest. Aan mijn eerste periode hield ik een diploma en een leerrijke ervaring over, de tweede keer een titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties