Jana Coryn, topschutter bij Lierse en Lille en op het EK ook voor de Flames?
Redactie
| 0 reacties
Jana Coryn, topschutter bij Lierse en Lille en op het EK ook voor de Flames?
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Jana Coryn.

Jana Coryn werd op 26 juni 1992 geboren. Ze speelde bij de jeugd van DAVO Waregem en uiteindelijk ook samen met Tessa Wullaert bij Zulte Waregem. Via een jaartje blessureleed aan de knie ging het van Anderlecht over Club Brugge naar Lierse, waarmee ze topschutter en bekerwinnaar werd in het seizoen 2015-2016.

Afgelopen seizoen trok de kwieke aanvalster naar Lille, waar ze samen met Maud Coutereels en Silke Demeyere meteen de titel pakte in de Ligue 2. Tot twee keer toe zelfs na een klacht en een replay.

Coryn moet het van haar snelheid en doorzettingsvermogen hebben. Ze valt vaak in bij de Red Flames en kwam in 19 caps uit 28 selecties ondertussen aan 559 speelminuten. Ze scoorde daarin 1 keer, maar kwam al erg vaak in de buurt van een doelpunt.

Ze geeft les in het onderwijs en samen met haar vriend ook voetballes bij Voetbalexperts. FIFA spelen is niet meteen haar ding, dan verdrijft ze liever haar vrije tijd met een goed boek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties