Tegenstander onder de loep: wat u allemaal moet weten van Denemarken
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Tegenstander onder de loep: wat u allemaal moet weten van Denemarken
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zijn klaar voor hun wedstrijd tegen Denemarken. Maar wat moeten we verwachten van de Deense tegenstanders?

De Denen zijn net als de Flames zelf misschien een beetje underdog in de groep van Noorwegen en Nederland, maar willen ook een goed EK spelen. De voorbije 18 maanden speelden ze twee oefenduels tegen de Flames: op de Algarve Cup wonnen de Flames, in Tubeke won Denemarken.

De Denen moeten met aanvalster Rasmussen en middenvelder Trustrup wel twee belangrijke pionnen missen. "Zeker Trustrup was ook erg belangrijk. Christiansen zal nu wat lager op het veld moeten spelen", aldus de Deense reporter Katja Kragelund tegenover onze redactie. "En ook Rasmussen zullen we met haar wendbaarheid en dribbels erg missen, zij bracht veel diversiteit in het team."

De Denen hebben flink wat problemen op het middenveld, waar de balans toch een beetje weg lijkt. Dat bleek ook tegen Oostenrijk, waar in een vriendschappelijk duel met 4-2 van werd verloren. En zo mogen de Flames toch met wat vertrouwen richting de wedstrijd vooruitblikken. Belangrijkste spelers? Het wordt vooral zaak om Pernille Harder in de gaten te houden, de grote ster van de Denen.

Ook Nadim en Troelsgaard kunnen dankzij de aanvoer van Harder gevaarlijk worden. Achterin staat het centrale trio als een huis - zoals we ook van Juventus soms zien. Toch kan de coach ook nog verrassen met een viermansdefensie. In doel hebben ze met Stine Lykke Pedersen een erg ervaren keepster, die bij de Red Flames ook Lorca Van De Putte tegenkomt - samen spelen ze bij Kristianstads DFF.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws