Nicky Evrard over het vak apart van doelvrouw zijn
Nicky Evrard over het vak apart van doelvrouw zijn
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Nicky Evrard.

Nicky Evrard werd op 26 mei 1995 geboren in Zottegem. Al snel vond ze de liefde voor de bal, via Strijpen en Munkzwalm kwam ze uiteindelijk bij Melle en later de Gent Ladies terecht.

De keepster was enkele jaren de nummer 1 onder Serneels, al is Justien Odeurs momenteel haar 'voorbijgestoken'. Toch komen de keepsters onder elkaar ook goed overeen. "De tweede keepster is altijd de waterdraagster van de eerste en we zouden alles voor elkaar doen", is de sfeer optimaal.

Keepers (of keepsters), het blijft vaak een vak apart. “We zijn vaak afgezonderd van de groep, omdat we trainen met de keepsters. Dan moet je toch wel wat op elkaar kunnen vertrouwen. Met Justien heb ik een heel goede klik, maar ook met de andere keepsters gaat het dus goed.”

Evrard bekroonde enkele goede seizoenen in Gent met een transfer naar het Nederlandse Twente, waar ze het team opnieuw aan titels moet proberen te helpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties