Onvermoeibaar: liefst zes Flames speelden 270 minuten (met dank aan goed werk fysical coach)

Onvermoeibaar: liefst zes Flames speelden 270 minuten (met dank aan goed werk fysical coach)
Foto: © photonews

Opmerkelijk feit op het EK vrouwenvoetbal: de Belgian Red Flames gaven drie keer op acht dagen het beste van zichzelf, zonder daarbij echt een appelflauwte te kennen. Straf werk van de staf, op medisch en fysiek gebied.

Tijdens de Cyprus Cup was nog duidelijk dat op fysiek gebied de Flames nog wat tekort schoten tegen teams als Zwitserland en Noord-Korea, maar daarna werd hard gewerkt op dat gebied.

Met individuele trainingsprogramma's, stevige fysieke testen en doorgedreven trainingen onder goedkeurend oog van fysical coach Cédric Lehance werd op dat gebied nog een serieuze evolutie gemaakt de laatste maanden.

Het zorgde er ook voor dat bondscoach Ives Serneels op het EK 'amper' 15 speelsters moest gebruiken doorheen de drie wedstrijden. Cayman, Wullaert, Zeler, Jaques, De Caigny en Odeurs maakten elk minstens 270 speelminuten.

En ook Philtjens, Onzia, Coutereels (gewisseld na een botsing) en Deloose (pas fit op speeldag 2) speelden heel wat minuten, terwijl diverse wissels vaak vooral tactisch van aard waren. "Fysiek stonden we er drie keer, dat was een van de vereisten op weg naar een perfecte match", klonk het positief binnen de staf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws