Nederland met perfect rapport naar volgende ronde op WK vrouwenvoetbal, Kameroen met Houdini-act in minuut 95

Op het WK vrouwenvoetbal is het doek over groep E gevallen. Nederland nam het in een kraker op tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen streden om de derde plek en een stekje in de achtste finales.

De topmatch tussen Canada en Nederland leek voor de Oranje Leeuwinnen een start in mineur te gaan krijgen, maar een gefloten strafschop werd door de VAR weggewuifd.

In een nerveuze wedstrijd was het tot na de pauze wachten om een eerste goal te zien: Anouk Dekker opende de score.

Sinclair maakte er op het uur 1-1 van, een gretig ingevallen Beerensteyn zette zelf de actie op waaruit de voorzet van Van Lunteren naar haar kwam, goed voor de overwinning: 2-1.

In de andere wedstrijd kwam Kameroen op voorsprong, maar door een owngoal leek het op 1-1 af te steven en zo geen volgende ronde voor geen van beide teams. De treffer van Nchout in minuut 95 was echter goud waard en zo gaat Kameroen (verrassend) naar de volgende ronde.