Dit is ons 'Team van speeldag 3' op het WK vrouwenvoetbal

Redactie
| 0 reacties
Dit is ons 'Team van speeldag 3' op het WK vrouwenvoetbal
Foto: © AVL

Het WK vrouwenvoetbal is goed vertrokken, de groepsfase is zelfs al helemaal achter de rug. En dus kunnen we terugblikken op de voorbije twaalf wedstrijden.

Doel

In doel deden enkele keepsters het de voorbije speeldag prima. We kiezen voor Peng Shimeng, die met China de nul wist te houden tegen Spanje en zou haar team naar de volgende ronde hielp.

Verdediging

De Engelse defensie stond als een huis tegen Japan en dat was de weg naar groepswinst. We kiezen dan ook graag voor Bright en Houghton in dit team van de speeldag, terwijl Anouk Dekker met haar doelpunt belangrijk was voor Nederland tegen Canada.

Middenveld

Op het middenveld kiezen we voor enkele absolute toppers. Tobin Heath was een absolute gesel voor alles wat Zweeds was, Marta scoorde haar 17e WK-goal aller tijden (een record!), Nchout was met twee doelpunten de heldin van Nigeria en ook Däbritz en Graham Hansen bekroonden een goede match met een doelpunt. 

Aanval

In de spits kunnen we niet naast Kerr, die tegen Jamaica liefst vier keer scoorde. Ellen White maakte er dan weer twee voor Engeland tegen Japan.

Meer nieuws

Meer nieuws