Europa boven op WK Vrouwenvoetbal ... en dat heeft zijn gevolgen voor Tokio 2020

Redactie
| 0 reacties
Europa boven op WK Vrouwenvoetbal ... en dat heeft zijn gevolgen voor Tokio 2020
Foto: © photonews

Dinsdag staan de laatste achtste finales op het WK Vrouwenvoetbal op het programma. Toch is nu al duidelijk dat het vooralsnog Europa boven is. En dat heeft gevolgen voor Tokio 2020.

Schotland wist zich als enige van negen Europese landen niet te plaatsen voor de achtste finales, in de eerste vijf achtste finales trok een Europees land aan het langste eind.

Mogelijk doen Nederland en Italië op dinsdag bovendien ook nog eens hetzelfde, enkel de USA zit als niet-Europees land al in de kwartfinales.

Tokio 2020

Het maakt er de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 niet makkelijker op. De drie beste Europese landen plaatsen zich daarvoor en het ziet er nu naar uit dat daarvoor de halve finales zal moeten worden gehaald.

Noorwegen - Engeland en Zweden - Duitsland zijn al rechtstreekse duels in de kwartfinales, mogelijk komt daar dus nog Nederland - Italië bij. Frankrijk neemt het in de kwartfinales op tegen de USA en zou zo slachtoffer van zijn eigen loting kunnen worden. Als er vier teams uit Europa in de halve finales raken? Dan is de troostingfinale méér dan een strijd om brons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws