Dit is ons dreamteam van het WK vrouwenvoetbal

Redactie
| 0 reacties
Dit is ons dreamteam van het WK vrouwenvoetbal
Foto: © AVL

Het WK vrouwenvoetbal is achter de rug. Team USA greep de macht en verlengde zijn titel, ook Nederland en Zweden deelden in de prijzen. Wij stelden het team van het toernooi op - inclusief een mooie bank.

Doel

In doel hadden we meteen een moeilijke knoop door te hakken, want er staken wel enkele doelvrouwen bovenuit dit toernooi. Lindahl moet het uiteindelijk net stellen met een plekje op de bank, ten voordele van Sari Van Veenendaal.

Verdediging

De Engelse defensie stond als een huis dit WK: Houghton was enorm belangrijk, Bronze was meer dan van waarde. Bij Zweden loste Sembrandt heel wat problemen op, haar collega-verdedigster zit op de bank met Renard (Frankrijk). 

Middenveld

Op het middenveld ook een speelster die er vrij vroeg uitlag, maar wat hebben we van Hansen genoten zeg! Lavelle was de vrouw van de inspeelpasses bij de USA, Groenen was misschien wel de beste Nederlandse en Henry was heel belangrijk voor Frankrijk. Met Spitse en Ertz zit er nog heel wat duelkracht op de bank.

Aanval

In de aanval drie speelsters die veel wisten te scoren of aan te geven: Rapinoe werd topschutter en beste speelster, terwijl ook White zes keer scoorde en Heath van levensbelang was voor Team USA. Op de bank met Miedema en Morgan nog twee vlotscorende speelsters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties