Cercle Brugge onderneemt opvallende actie voor match tegen KV Mechelen: "Om ons juridisch te beschermen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 166 reacties

Cercle Brugge gaat onder voorbehoud spelen tegen KV Mechelen

Cercle Brugge onderneemt opvallende actie voor match tegen KV Mechelen: "Om ons juridisch te beschermen"

Heeft Cercle Brugge zopas een nieuwe trend gelanceerd? De Vereniging gaat onder voorbehoud spelen tegen KV Mechelen, op 17 augustus. Het heeft dat al laten weten aan de KBVB en de Pro League.

“Wij doen dit om onszelf juridisch veilig te stellen tegen mogelijke nieuwe evoluties in het dossier rond KV Mechelen”, verduidelijkt Cercle-voorzitter Frans Schotte bij HLN. “We weten immers niet hoe dat verder kan of zal evolueren. Het vonnis van het BAS in het onderzoek naar matchfixing is bekend, maar er is ook nog het correctionele luik van die hele zaak waar wij geen inzage in hebben. Mogelijk heeft het verdere verloop voor de burgerrechtbank in de toekomst ook consequenties voor de toekenning van de licenties.”

Schotte zegt wel dat het geen actie is tegen KV Mechelen in 1A. “Onze demarche is in geen geval tegen KV Mechelen gericht, maar louter om onze vereniging juridisch te beschermen. Ik verwacht overigens niet dat er tijdens de komende maand voldoende evolutie in het onderzoek zal zijn om het voorbehoud in te trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties