Geheim aanvalswapen Red Flames was vroeger verdedigster: "Ze is goed voorbeeld dat werken loont"

Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties
Geheim aanvalswapen Red Flames was vroeger verdedigster: "Ze is goed voorbeeld dat werken loont"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames trekken met het nodige vertrouwen naar Roemenië. Met dank ook aan een geheim wapen in de spits: Ella Van Kerkhoven.

Van Kerkhoven laat de laatste jaren steeds meer van zich spreken. Ze begon als verdedigster bij OH Leuven, maar werd uiteindelijk spits bij Anderlecht. 

Twee titels en topschutterstitels later is de aanvalster naar Italië getrokken voor een eerste buitenlands avontuur, ondertussen weet ze ook voor de Red Flames veelvuldig raak te treffen.

Het geeft bondscoach Ives Serneels bovendien extra mogelijkheden voorin én hij kan op die manier Tessa Wullaert iets lager op het veld uitspelen, waar ze vaak beter rendeert én bovendien ook liever speelt.

Van verdedigster naar aanvalster

"Alle krediet voor Ella. We volgen haar nu een jaar of twee. Ze blijft dingen oppikken en blijft het ook maar brengen. Ze zal ook wel beseffen dat ze goede personen rond haar nodig heeft. Ik had het nooit verwacht dat ze op die manier zou doorbreken als spits."

"Ze heeft het postuur weliswaar, maar er is bij haar ook heel veel gebeurd de voorbije vijf-zes jaar. Ze heeft op een bepaald moment de focus volledig op het voetbal gezet. Ze is een voorbeeld voor mensen dat hard werken kan lonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties