Canadese Christine Sinclair schreef absolute voetbalgeschiedenis met haar 185e(!) interlandgoal

Canadese Christine Sinclair schreef absolute voetbalgeschiedenis met haar 185e(!) interlandgoal
Foto: © photonews

In de nacht van woensdag op donderdag werd absolute voetbalgeschiedenis geschreven. Hoezo? Wel, dat leggen we even graag voor jullie uit.

Het vrouwenteam van Canada won afgelopen nacht met liefst 11-0 van Saint Kitts en Nevis in het Olympische kwalificatietoernooi voor Tokio 2020. Dat op zich is natuurlijk niet zo bijzonder, wel de twee doelpunten van Christine Sinclair.

Zij scoorde namelijk haar 184e (vanop strafschop) en 185e doelpunt. Daarmee evenaarde en overtroefde ze Abby Wambach, die tussen 2001 en 2015 184 doelpunten wist te maken voor de Amerikaanse nationale ploeg.

Sinclair is dus sinds deze nacht de persoon op aarde die het meeste doelpunten wist te maken voor haar land. Geen enkele man komt in de buurt van de 185 goals die Sinclair al wist te maken - en haar carrière zit er nog niet op.

Sincy 185

Ze is lid van de nationale ploeg sinds 2000 en speelde al 290 interlands, waarin ze dus 185 keer wist te scoren - een geweldig gemiddelde. Haar eerste doelpunt maakte ze op de Algarve Cup van 2000, ze scoorde op liefst vijf(!) verschillende WK's minstens een doelpunt - in totaal tien.

Zowel Abby Wambach als de recordhoudster voor Wambach - de al even legendarische Mia Hamm - hebben Sinclair al uitgebreid succes gewenst via de sociale media met haar 185e doelpunt. En dat is ook niet meer dan logisch, want Sinclair is een echt icoon.

Op 16-jarige leeftijd scoorde ze al goals voor haar land, op 36-jarige leeftijd doet ze dat nog steeds. Deze week kan ze zich proberen te plaatsen voor Tokio 2020.

De voorbije twee Olympische toernooien hielp ze haar land aan Olympisch brons, in 2012 was ze bovendien topschutter van het toernooi met zes rozen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties