Uit persoonlijke ondervinding: waarom Kassandra Missipo ambassadrice is van 'Football for All'

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Uit persoonlijke ondervinding: waarom Kassandra Missipo ambassadrice is van 'Football for All'
Foto: © photonews

Kassandra Ndoutou Eboa 'Kassie' Missipo is op haar 22e al uitgegroeid tot een uithangbord van de KAA Gent Ladies. Ook bij de Red Flames staat ze ondertussen haar vrouwtje.

Kassie Missipo verzamelde haar eerste cap voor de Belgian Red Flames in juni 2016 in de uitwedstrijd bij Estland (0-5). Ondertussen zit de middenveldster van de KAA Gent Ladies al aan 25 caps in 30 selecties bij de Belgische nationale ploeg.

Op het veld is ze ondertussen uitgegroeid tot een sterkhouder bij de Buffalo's en ook bij de nationale ploeg is ze van belang, maar ook naast het veld is Missipo belangrijk voor het Belgisch voetbal.

Ambassadrice

Zo heeft ze als een van de weinige topvrouwen in het voetbal een kleurtje en verder maakt ze ook geen geheim van haar geaardheid.

De Red Flame kreeg in het verleden al vaak te kampen met racistische en andere discriminerende bejegingen en is net daarom ook een van de aangewezen ambassadeurs om te strijden tegen discriminatie in het voetbal.

Voetbal is een sport die mensen verbindt

"Voetbal is een sport die mensen verbindt. Wat je herkomst, geaardheid, huidskleur of handicap ook is, dat doet er niet toe", is Missipo zelf enorm duidelijk over haar keuze om ambassadeur te zijn van Football for All. 

"Diversiteit is een verrijking die je moet weten uit te spelen om de eigenheid van een club, ploeg of individu te vormen." De hele maand maart wordt ingezet op de strijd tegen discriminatie, met de regenboogkleuren de hele maand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties