Red Flames na beklijvende strafschoppensessie onderuit tegen Nieuw-Zeeland

De Belgian Red Flames begonnen in Lagos hun tweede Algarve Cup met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Het werd een echt prangertje.

De Flames begonnen goed aan de wedstrijd tegen de Kiwi's, maar gaandeweg herstelden de Nieuw-Zeelanders het evenwicht en tien minuten voor rust kwamen ze op voorsprong via Chance.

1-0 was ook meteen de ruststand, Wilkinson trof nog de paal voor de Nieuw-Zeelanders. Twintig minuten voor tijd kreeg Bunge in vijf minuten twee gele kaarten voor aanslagen op Vanmechelen en Wullaert.

Strafschoppensessie

Met een vrouw meer pakte België de wedstrijd opnieuw helemaal in handen. In de slotminuut leverde dat een gelijkmaker op via Vande Velde.

Strafschoppen moesten dus uitsluitsel brengen over wie naar de halve finales mocht. En daarin ging het lange tijd goed voor beide landen. Deloose mikte de zesde strafschop van de Flames tegen de paal, Evrard pakte vervolgens die van Bott. Ook Wijnants miste daarna, Cleverley maakte het af met 7-6.

In de strijd om de plaatsen 5 tot 8 wacht zaterdag een duel met de verliezer van het duel tussen Portugal en Italië. Zij spelen later op de avond nog tegen elkaar.