"Dit is geen ramp, maar ...": Bondscoach Ives Serneels reageert na zure nederlaag in Zwitserland

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
"Dit is geen ramp, maar ...": Bondscoach Ives Serneels reageert na zure nederlaag in Zwitserland
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hadden een reuzenzaak kunnen doen met oog op het EK 2022 in Engeland, maar verloren in Zwitserland en zullen het nu thuis tegen de Zwitsers op 1 december moeten afmaken. "Dit is een tikje op de weg naar boven", is bondscoach Ives Serneels duidelijk."

"Hier zat meer in, de ontgoocheling is enorm. We hebben het laten schieten op de keymoments. De start was niet goed genoeg tegen dit Zwitserland", aldus de bondscoach in een reactie bij de Belgische voetbalbond.

"Op het moment dat we in de match komen, slikken we een tweede doelpunt op een slecht moment. We reageren goed en komen nog op een verdiende 2-1, maar op het einde moet je dan even het geluk hebben."

Dat de ontgoocheling er is, is in feite een goed teken

"Iedereen heeft er alles aan gedaan, maar ik kan niemand iets verwijten. We hebben bij die tegendoelpunten iets te veel afstand gegeven, dat wordt op dit niveau afgestraft. Er is maar één weg en dat is blijven werken."

"We hebben nu vijf wedstrijden gewonnen en eentje verloren. Dat is nu ook geen ramp dat dit hier gebeurd is. Dat de ontgoocheling er is, is in feite een goed teken. Dit is een tikje op de weg naar boven. We moeten nu winnen in Litouwen en dan klaar zijn voor 1 december tegen Zwitserland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties