Het is officieel: België wil met Nederland en Duitsland het WK 2027 naar ons land halen
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties

België is officieel kandidaat om het WK 2027 te organiseren

Het is officieel: België wil met Nederland en Duitsland het WK 2027 naar ons land halen
Foto: © photonews

De geruchten gingen al even de ronde, maar nu is het ook officieel. België heeft zich samen met Nederland en Duitsland kandidaat gesteld om het WK in 2027 naar ons land te halen.

"We slaan de handen in mekaar met Duitsland en Nederland en doen een gooi naar de organisatie van het WK voetbal voor vrouwen in 2027", klinkt het op de webstek van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Het eerstvolgende WK vindt plaats in 2023 in Nieuw-Zeeland en Australië en vier jaar later wil België graag voor het eerst in de geschiedenis een groot eindtoernooi in het vrouwenvoetbal naar ons land halen.

Peter Bossaert, CEO van de KBVB, vertegenwoordigde België in de gesprekken over de mogelijke organisatie. Hij sprak al een woordje over het project op de website van de voetbalbond:

"We willen het WK vrouwenvoetbal - het grootste sportevent voor vrouwen ter wereld - in 2027 naar hier halen. We hebben de voorbije jaren in Nederland - met het EK in 2017 -  en in Frankrijk - met het WK in 2019 - kunnen meemaken wat dit evenement kan teweegbrengen: prachtige wedstrijden, volle stadions, massaal veel televisiekijkers, bezoekers van overal ter wereld.

De organisatie van het WK zou een enorme boost betekenen voor ons land en voor de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in België, wat zo hoog staat op onze prioriteitenlijst. We zullen de volgende tijd samen met Nederland en Duitsland werk maken van de verdere voorbereiding van onze bid en in overleg gaan met onze overheden, die ons initiatief erg genegen zijn. Het wordt een uitdagend traject, maar we schatten onze kansen hoog in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws