WK 2027 in België? "Sterk staaltje teamwork"

Redactie
| 0 reacties
WK 2027 in België? "Sterk staaltje teamwork"
Foto: © photonews

De geruchten gingen al even de ronde, maar nu is het ook officieel. België heeft zich samen met Nederland en Duitsland kandidaat gesteld om het WK in 2027 naar ons land te halen.

Het gaat om een gezamenlijk initiatief van de Duitse, Nederlandse en Belgische voetbalbond en bij monde van Peter Bossaert (CEO KBVB), Heike Ullrich (plv. secretaris-generaal DFB) en Gijs de Jong (secretaris-generaal KNVB).

Duitsland heeft al veel ervaring met de organisatie van EK's en WK's. Nederland van zijn kant is een natie in volle ontwikkeling: het organiseerde in 2017 het EK en won dat ook, in 2019 haalden ze de ook de finale van het WK in Frankrijk. 

Teamwork

In 2023 trekken we voor het WK naar Nieuw-Zeeland en Australië, in 2027 zouden we mogelijk terug naar Europa kunnen komen. “Het vrouwenvoetbal staat traditioneel bekend om haar sterke community-gevoel, waarbij alle betrokkenen oog hebben voor het grotere geheel, namelijk het verder brengen van de sport.", klinkt het bij de drie bonden.

"Het vrouwenvoetbal in onze landen bevindt zich weliswaar in andere fases van ontwikkeling, maar we delen aspiratie om met de organisatie van dit WK de sport nationaal én mondiaal een impuls te geven. We geloven erin dat we door dit staaltje teamwork, echt het verschil kunnen maken en de kans om dit toernooi te mogen organiseren vergroten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws