Bondscoach Serneels duidelijk: "Historisch wat ze presteerden, op EK willen we beter doen"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Bondscoach Serneels duidelijk: "Historisch wat ze presteerden, op EK willen we beter doen"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames flikten het vorige week. En hoe! Met een 4-0 zege tegen Zwitserland werden ze groepswinnaar en mochten ze hun EK-tickets boeken. Hoever reiken de ambities richting de toekomst?

"Ze moeten zoveel mogelijk wedstrijden tegen goede ploegen spelen om nog beter te worden", aldus Marc Degryse in zijn analyse bij VTM 4.

De stap naar het tweede EK werd gezet, nu is de vraag: wat worden de volgende stappen in de ontwikkeling. De Flames staan 17e op de wereldranglijst, maar willen op termijn naar de top-10 en de top-8 van Europa.

Stap vooruit zetten

Een goed resultaat op het EK 2022 zou daarbij zeker van pas kunnen komen. "Na deze campagne mochten de speelsters wel een feestje bouwen. Het is nog nooit gebeurd dat de Flames een kwalificatiegroep hebben gewonnen, met zo'n mooi doelsaldo ook", aldus bondscoach Serneels.

"We gaan nu niet over de tegendoelpunten praten, het is historiek tot en met. Ik ben heel fier op de meisjes. We willen in 2024 de top-8 van Europa binnen treden en dan moet je dit soort prestaties ook kunnen neerzetten. Dit stemt ons tevreden voor de toekomst. Deze groep wil altijd een stap vooruit zetten, we willen beter doen dan op het EK 2017."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties