Met ups (en downs) en standvastigheid een duidelijke weg ingeslagen: tien jaar Serneels, nog tien op komst?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Met ups (en downs) en standvastigheid een duidelijke weg ingeslagen: tien jaar Serneels, nog tien op komst?
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wisten zich na het EK 2017 in Nederland ook te plaatsen voor het EK 2022 in Engeland. Dat allemaal onder bondscoach Ives Serneels, die al sinds 2011 aangesloten is bij de KBVB.

 

Ives Serneels is ondertussen al tien jaar bondscoach bij de Belgian Red Flames, in het begin nog de Rode Duivelinnen geheten.

10 years! Keep the Flames burning, Ives. šŸ”„

Geplaatst door Belgian Red Flames op Dinsdag 16 maart 2021

Hij heeft er ondertussen 110 wedstrijden opzitten, waarin hij 58 keer wist te winnen. Op de FIFA-ranking gingen we in die tien jaar van 35 naar 17.

247 doelpunten werden er gemaakt, een gemiddelde van meer dan twee per wedstrijd - met enkele uitschieters van elf goals tegen onder meer Griekenland. 

Tien jaar jubileum

Maar er is veel meer gebeurd dan alleen maar zich twee keer plaatsen voor een EK (2017 en 2022) of de naamsverandering naar de Red Flames.

Er waren ook mindere momenten: de gemiste kans van het EK 2013, de zo mogelijk nog grotere gemiste kans om groepswinnaar te worden richting WK 2019, enkele pijnlijke nederlagen hier en daar tegen absolute toplanden.

Serneels

Groeimomenten. Waarbij het niet altijd rozengeur en maneschijn was voor Serneels en de rest van zijn staf. Maar er is wel altijd standvastigheid en eenduidigheid geweest doorheen de jaren. Daarop kan worden verder gebouwd.

Naar de absolute top? Dat is koffiedik kijken. Er is in ieder geval talent aanwezig. Als dat nu op een goede manier kan rijpen, zijn we vlotjes voor nog tien jaar of meer gelanceerd. Aan daadkracht en doorzettingsvermogen zal het alvast niet ontbreken ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties