Wat kunnen de Flames in 2022? Alles nog in eigen handen voor (minstens) tweede plaats: "Match per match bekijken"

Wat kunnen de Flames in 2022? Alles nog in eigen handen voor (minstens) tweede plaats: "Match per match bekijken"
Foto: © photonews

De Red Flames hebben alles min of meer opnieuw in eigen handen met oog op het WK 2023 in Nieuw-Zeeland en Australië. In 2022 zal het moeten gaan gebeuren.

"We moeten het wedstrijd per wedstrijd afwachten", aldus Tine De Caigny. "Minstens die tweede plek vasthouden en dan kijken wat er eventueel nog te rapen valt tegen Noorwegen."

"Als ploeg en individueel blijven groeien en maken dat we klaar zijn tegen het EK en ook voor de match tegen Noorwegen in september. Het was belangrijk te winnen van Polen voor het vertrouwen richting 2022."

Druk 2022

In april volgen matchen in Albanië en Kosovo, in september thuis tegen Noorwegen en in Armenië. Momenteel staat Noorwegen op kop in de groep met 16 punten, de Flames hebben er 13 en Polen 11. Thuis met meer dan 4-0 winnen van Noorwegen en 9 op 9 in de andere matchen is voldoende voor groepswinst.

Met oog op plek twee is het zaak geen punten te verliezen tegen de kleintjes en te hopen dat Noorwegen niet verliest van Polen. Met oog op plek een zou puntenverlies van Noorwegen dan weer wél welgekomen zijn, om het dan in september in eigen huis te kunnen afmaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties