Amerikaanse vrouwen halen slag thuis en krijgen 21 miljoen als schikking

Amerikaanse vrouwen halen slag thuis en krijgen 21 miljoen als schikking

De Amerikaanse bond en de nationale vrouwenploeg zijn er uit gekomen. De vrouwelijke internationals eisten een gelijke betaling in vergelijking met hun mannelijke collega's. Intussen is er een schikking getroffen van 21 miljoen euro. En ze worden hetzelfde betaald als de mannen vanaf nu.

In 2019 dienden 28 Amerikaanse internationals, onder wie Megan Rapinoe, een claim in tegen de Amerikaanse bond. Ze eisten geld ter compensatie voor ongelijke behandeling in vergelijking met hun mannelijke collega's. Ze eisten meer dan 21 miljoen, maar zijn toch tevreden. "Ik wist dat we het zouden winnen. Dit is een overwinning voor ons allemaal", zei Rapinoe. "Dit is een overwinning voor de spelers van de volgende generatie, voor de vrouwen over de hele wereld."

Parlow Cone, voorzitter van de Amerikaanse bond, is er ook blij mee. "Ik heb al vaak gezegd dat het aankaarten van dit probleem een topprioriteit voor ons was. Dit is een overwinning voor het voetbal, voor vrouwelijke teams en voor vrouwen in het algemeen. Het samenbrengen van de speelsters heeft het laatste duwtje gegeven. Gewoon duidelijke communicatie tussen mij en de speelsters, die ons konden vertellen waar precies de pijnpunten lagen. Nu is het tijd om dit achter ons te laten, en om vooruit te denken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties