Analyse Allereerste trofee ooit voor Belgian Red Flames - maar toch maar best alles in proportie zien, de weg is nog steil

Allereerste trofee ooit voor Belgian Red Flames - maar toch maar best alles in proportie zien, de weg is nog steil

De Belgian Red Flames hebben hun eerste trofee ooit gepakt met de Pinatar Cup. En daar zijn ze terecht trots op. Al moet een en ander toch echt wel in perspectief geplaatst worden.

Om te beginnen het goede nieuws: de Belgian Red Flames wisten op de Pinatar Cup 270 minuten lang de netten ongeschonden te houden.

Daarmee hebben zowel Nicky Evrard (tegen Slowakije en Rusland) als Diede Lemey (tegen Wales) getoond dat ze klaar zijn voor de strjid om het nummer 1 op het EK in Engeland aankomende zomer.

Bovendien moesten de Flames het stellen zonder de geblesseerde Tessa Wullaert, altijd een aderlating als het gaat om productie van doelpunten voorin.

Maar na de 4-0 tegen Slowakije werd wel niet gescoord tegen Wales en ook niet tegen Rusland werd dat niet gedaan.

Vier goals in 270 speelminuten, dat is niet bijster veel. Temeer de Flames echt wel dé favoriet waren voor de Pinatar Cup.

Geen land doet het beter op de FIFA-ranglijst, de voorbije jaren werd tegen alle aanwezige clubs bijna altijd gewonnen - tegen Rusland onder meer zelfs met groot verschil in oefenwedstrijden. Het toont dat het ondanks het succes echt nog wel wat meer had mogen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws