Oranje Leeuwinnen slepen na achterstand en blessures dan toch gelijkspel uit de brand op EK voetbal

De Oranje Leeuwinnen hebben hun intrede gemaakt op het EK en sleepten een gelijkspel uit de brand in hun openingsmatch. Die verliep dus niet zonder slag of stoot.

Het begon al met een botsing tussen keepster Sari van Veenendaal en enkele van haar teamgenoten. Van Veenendaal deed nog even verder, maar moest dan toch vervangen worden. Verre van een ideaal begin voor Nederland, dat met Zweden een ploeg moest bekampen die al sinds maart 2020 ongeslagen is.

Dat dit geen toeval is, bewezen de Scandinavische speelsters ook. Asslani speelde Nouwen door de benen en bediende de vrijstaande Andersson: de op dat moment terechte 0-1 was een feit. Diezelfde Nouwen moest er later ook al geblesseerd af wegens een enkelblessure. Kortom: het was een rampzalige eerste helft voor de titelverdediger.

Vier landen met 1 punt

De rust bracht wel raad. De Leeuwinnen tapten na da pauze uit een heel ander vaatje en namen de match in handen. Het duurde ook niet zo lang eer de gelijkmaker op het scorebord kwam: Jill Roord zorgde voor de 1-1. In het vervolg van een nochtans vermakelijke partij waren de hele grote kansen niet talrijk. Het bleef dus bij 1-1 in deze groepswedstrijd uit poule C. Ook Portugal en Zwitserland hebben na de eerste speeldag 1 punt.