Portugal zorgt voor knappe comeback tegen Zwitserland in aangenaam EK-duel

Op het EK vrouwenvoetbal zit de eerste wedstrijd in groep C erop. Het werd een aangenaam duel, met wisselend verloop.

Zwitserland en Portugal wisten dat hun onderling duel op speeldag 1 heel belangrijk zou gaan worden, want met Zweden en Nederland volgen nog twee zware tegenstanders.

Dus toch maar best de eerste wedstrijd winnen om kans te maken op de volgende ronde. Zwitserland begon bijzonder sterk en na vijf minuten was het via Sow en Kiwic al 2-0.

Comeback

Het signaal voor de Zwitsers om achterover te gaan leunen en dat hadden ze misschien beter niet gedaan, want Portugal begon steeds meer balbezit op te eisen.

Voor de rust leverde dat nog niets op, maar het was stilte voor de storm. Diana Gomes scoorde vanuit een corner in twee keren, Jessica Silva maakte op prachtige wijze de gelijkmaker.

Reuteler vond aan de overkant nog eens de kruising, maar het winnende doelpunt was nabijer voor Portugal dan voor Zwitserland op basis van het spel.

Gescoord werd er echter niet meer en zo eindigde het duel op 2-2. Voor beide ploegen is dat eigenlijk geen goed resultaat.