Top&Flop Vechtlust, Evrard en factor geluk vs late wissels, geen echte spits en te weinig snelheid

Redactie
| 0 reacties
Vechtlust, Evrard en factor geluk vs late wissels, geen echte spits en te weinig snelheid

Ook in het seizoen 2021 - 2022 stonden we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en dat zullen we ook volgend seizoen doen. Maar er zijn ook de Red Flames op het EK. Wat viel ons op? Een analyse.

TOP

Vechtlust

Het was de voorbije weken een paar keer een manco: vechtlust. Iets te veel de voet wegtrekken, iets te weinig echt de kop ervoor leggen?

Van die kritiek trok alvast Jody Vangheluwe zich niets aan. Als rechtsachter ging ze er stevig tegenaan, de enige reden dat Jonsdottir niet meer uitblonk en snel naar de andere flank verhuisde.

Nicky Evrard

Of het met vaseline te maken heeft, dan wel met een slechtgetrapte elfmeter? Dat doet eigenlijk niet eens zoveel ter zake.

Feit is: doelvrouw Evrard heeft - na heel veel kritiek - een goede wedstrijd gekeept én een strafschop gestopt. Dat was van belang in het puntje dat gepakt werd tegen IJsland.

Factor geluk

Een toernooiploeg zijn de Rode Duivels zelden. Doen de vrouwen het dan anders? We kunnen het alleen maar hopen.

Het had tegen IJsland meermaals anders kunnen lopen, maar door wat geluk bleven we in de wedstrijd zitten - zeker in de eerste helft. Kunnen we dat ook tegen Frankrijk en/of Italië krijgen?

FLOP

Flankspel

We gingen voor snelheid op de flanken om het de IJslandse backs moeilijk te maken, maar daar kregen we weinig van te zien.

Dhont en Cayman kwamen er niet zo vaak door, ook al probeerden ze beiden hard. En puur qua snelheid bleven met onder meer Wijnants (bank) en Janssens (niet geselecteerd) weg van het veld.

Geen echte spits

Het hoort bij het spel van de Flames, maar Tessa Wullaert was bijwijlen meer een (verdedigende) middenvelder dan een aanvalster, terwijl ook Tine De Caigny niet echt in de punt stond.

Dan wordt het moeilijk om tot doelpunten te komen. Als je Wullaert de ruimte wil geven, kan je misschien een echte spits vooraan zetten en Biesmans een rij achteruithalen of uit het team halen. Aangezien Blom en Daniëls niet in de selectie zitten leek het vooraf misschien al nooit een plan? 

Late wissels

Dan maar ballen pompen? Ella Van Kerkhoven kwam pas ingevallen in minuut 92. Om dan nog het verschil te maken in een wedstrijd die je moet winnen?

Neen, dat is wat laat. Waren we te blij met het gelijkspel alles bij elkaar, of moeten we er gewoon blij mee zijn? De toekomst zal het uitwijzen de komende vijf dagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties