Doek valt over groep A op EK: Oostenrijk schakelt opnieuw bijzonder slap Noorwegen genadeloos uit, Engeland haalt uit

Doek valt over groep A op EK: Oostenrijk schakelt opnieuw bijzonder slap Noorwegen genadeloos uit, Engeland haalt uit
Foto: © photonews

Op het EK is het doek gevallen over groep A. Oostenrijk en Noorwegen maakten in een onderling duel uit wie tweede zou worden na Engeland in de groep.

Oostenrijk - Noorwegen 1-0

Na de dreun tegen Engeland (8-0) moest Noorwegen door een slecht doelsaldo winnen om nog de tweede plek in de groep te kunnen pakken, terwijl Oostenrijk aan een punt genoeg had.

Toch was Oostenrijk baas, van ingraven was absoluut geen sprake. Feiersinger trapte al snel op de lat, vlak voor rust kon Billa de 1-0 helemaal vrij voor de Oostenrijkers binnenkoppen.

OOSNOO
© photonews

Wie had verwacht dat Noorwegen dan wel wakker zou schieten? Die kwam bedrogen uit. De Noren kwamen nauwelijks tot een kans en vonden nooit openingen.

De 2-0 was veel vaker dichtbij dan de gelijkmaker, ook onder meer invalster Makas kwam er echt dichtbij. Oostenrijk hield makkelijk stand en mag zo ook naar de kwartfinales.

Noord-Ierland - Engeland 0-4

De wedstrijd tussen Noord-Ierland (al uitgeschakeld) en Engeland (al groepswinnaar) was een overbodige pot voetbal. Toch wilden de Noord-Ieren zich nog eens laten zien en in stijl afscheid nemen. 

In de eerste helft hielden ze lang stand, al was er wel bijna een strafschop tegen op aangeven van de VAR, maar dat feest ging niet door.

ENGNIR
© photonews

En toen ging het plots héél snel: eerst werkte Kirby een rebound in doel, nog voor rust zorgde Hemp voor de 0-2 en meteen na de koffie maakte Russo de match met twee snelle doelpunten helemaal monddood.

Door een owngoal werd het zelfs nog 0-5. Engeland met 9 op 9 als groepswinnaar door naar de kwartfinales, morgen kennen ze de tegenstander (Spanje of Denemarken).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties