Spanje schakelt EK-finalist uit op EK vrouwenvoetbal, Duitsland op cruisecontrol naar 9 op 9

Spanje schakelt EK-finalist uit op EK vrouwenvoetbal, Duitsland op cruisecontrol naar 9 op 9
Foto: © photonews

Op het EK vrouwenvoetbal is het doek gevallen over groep B. In één wedstrijd was het spannend tot het laatste fluitsignaal.

Denemarken - Spanje 0-1

Denemarken en Spanje hadden na twee wedstrijden beiden drie punten. Door het doelsaldo was Denemarken echter verplicht om te winnen, terwijl Spanje aan een punt genoeg had voor de kwartfinales.

De Denen wilden heel graag. Vijf jaar geleden haalden ze nog de EK-finale, dus wilden Harder & co er nu niet uit in de groepsfase.

SpaDen
© photonews

Het leverde kansen op aan beide kanten, waarbij het vooral van Harder moest komen aan Deense kant. De Spanjaarden vergaten vooral op doel te trappen lange tijd.

Vlak voor de blessuretijd was het dan toch raak. Een knappe aanval was het, met daarna een voorzet van Carmona en een kopbal van Cardona overhoeks tegen de touwen.

Finland - Duitsland 0-3

De wedstrijd tussen Finland en Duitsland was intrinsiek niet meer van tel. De Finnen waren na een 0 op 6 al uitgeschakeld, terwijl Duitsland al zeker was van groepswinst en een kwartfinale tegen Oostenrijk.

Duitsland vrouwen
© photonews

Duitsland was ook in match drie van hun groepsfase baas, maar pas vlak voor rust kwam de 0-1 via Kleinherne.

Na de pauze dikten Popp en Anyomi snel aan tot 0-3, waardoor de match helemaal gespeeld was en Duitsland met 9 op 9 naar de kwartfinales mag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties