Red Flames verliezen met 0-1 van Noorwegen en grijpen naast rechtstreeks WK-ticket

De Red Flames hebben niet kunnen stunten. Ze moesten met 4 goals verschil winnen van Noorwegen om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK.

De Red Flames moesten met vier goals verschil winnen om zich rechtstreeks te plaasten voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023.

De Flames hadden vooral in de eerste helft heel wat kansen. Er was een 100% mogelijkheid voor Minnaert en Vanhaevermaet in de rebound maar scoren lukte niet voor de Flames. Doelvrouw Evrard moest 1x redding brengen voor de rust en bij de rust was het dan ook nog 0-0.

In minuut 60 ging Sari Kees in de fout. Ze gaf de bal zomaar in de voeten van Tuva Hansen en de Noorse twijfelde niet en knalde de bal van buiten de 16 voorbij Evrard. De Flames kregen het deksel op de neus.

Daarna verdedigden de Noren vooral en probeerde België het nog via Van Mechelen, Van Kerkhoven en Janssens maar het bleef uiteindelijk 0-1.

België moet dinsdag tegen Armenië gelijkspelen om zich te kunnen plaatsen voor de barrages.