WK vrouwenvoetbal in 2027 in Vlaanderen? Belangrijke data bekendgemaakt

WK vrouwenvoetbal in 2027 in Vlaanderen? Belangrijke data bekendgemaakt
Foto: © photonews

Minister Ben Weyts gaf een jaar geleden aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Maar er zal concurrentie zijn. Stilaan wordt er meer en meer duidelijk. Met nu ook de sleuteldata.

De Red Flames groeien aan populariteit en motiveren veel jongen meisjes om beginnen te voetballen. Daarom wil Ben Weyts proberen het WK vrouwenvoetbal naar Vlaanderen te halen.

België zal samen met Nederland en Duitsland een bid binnenbrengen en daar dan ook vol willen op inzetten. Dat is inmiddels ook geofficialiseerd.

Concurrentie

Er zijn verschillende kapers op de kust. Brazilië en Zuid-Afrika gaan zeker ook een bid binnenbrengen, verder denken ook Italië, Chili, Mexico, de Verenigde Staten en de Scandinavische landen aan het WK 2027.

Flames
© photonews

Tot 21 april kan er een officieel bid bekendgemaakt worden, op 19 mei is daarover een zitting. Deze zomer zijn er workshops, tegen 8 december moet het bid gefinaliseerd worden. 

In februari 2024 zal de FIFA de landen die een bid indienden komen bezoeken en daarvan tegen mei een rapport opstellen. Op 17 mei 2024 volgt op een FIFA-congres dan normaliter de keuze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws