FIFA heeft beslist: dit is de straf voor de 'kus van Rubiales'

FIFA heeft beslist: dit is de straf voor de 'kus van Rubiales'
Foto: © photonews

De zaak rond de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales is geen frisse zaak. En de storm is zeker nog niet gaan liggen. De wereldvoetbalbond FIFA heeft nu alvast een uitspraak gedaan over de zaak.

De FIFA, de Spaanse voetbalbond, ... Iedereen vroeg (de ene al wat sneller dan de andere) aan Luis Rubiales om af te treden. Hij zou het imago van het (Spaanse) voetbal ten schande hebben gebracht met zijn ongevraagde kus aan Jennifer Hermoso na de WK-finale.

Ondertussen loopt er in Spanje een burgerlijke rechtzaak en ook een zaak bij de sportrechtbank TAD. De FIFA heeft nu ook een beslissing genomen. Ze hadden eerder al de bondsvoorzitter van Spanje preventief geschorst.

Drie jaar schorsing

Nu krijgt hij een effectieve schorsing van drie jaar. Gedurende die jaren mag hij geen enkele functie opnemen bij de Spaanse voetbalbond. Dat is het verdict van de wereldvoetbalbond. Hij mag niet landelijk en niet internationaal een functie opnemen.

Rubiales was een tijdje terug zelf al opgestapt. Bondscoach Jorge Vilda vertrok ook en zit ondertussen bij de Marokkaanse nationale vrouwenploeg. Jennifer Hermoso zit ondertussen terug bij de selectie van de Spaanse vrouwen en scoorde afgelopen weekend nog een belangrijk doelpunt in de Nations League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties